Taustaa
Suomen Energiakatot sai alkunsa ajatusleikistä, että mitä jos koko talon katon tekisi aurinkopaneeleista. Ongelmaksi tässä muodostuisi kuitenkin tiiveys ja perinteisten paneeleiden lasipinta, joten tämä ajatus täytyi hylätä, koska tavoitteena oli kehittää tuote, joka olisi kestävä ja toimisi myös Suomen olosuhteissa.
Voisiko hyväksi todettuun, perinteiseen peltikattoon integroida energiankeräysjärjestelmän? Kattavan tutkimus- ja kehitystyön päätteeksi tulimme siihen lopputulokseen, että kyllä pystyy. Ja siihen on mahdollista hyödyntää myös hajasäteilytekniikkaa, joka pystyy hyödyntämään säteilyenergiaa laajemmalla aikaskaalalle kuin tavalliset aurinkopaneelit.
Lopputuloksena syntyi tuote, joka hyödyntää parhaat puolet perinteisteisestä peltikatosta ja aurinkosähköjärjestelmistä ja tämä tuotos on paketoitu tyylikkään Energiakaton muotoon. Kuin peltikatto puku päällä.
Energiakatto vs. perinteinen peltikatto
Pelkän kattoremontin sijaan voit tehdä samalla myös energiaremontin. Vaikka hankittaessa pääomasijoitus on kalliimpi kuin perinteisellä peltikatolla, vuosien mittaan Energiakaton säästö sähkölaskuissa ja myydystä sähköstä saatu hinta maksavat ensin järjestelmän ja lopulta koko kattoremontin hinnan takaisin. Ja tästä eteenpäin se tuottaa voittoa. Perinteinen peltikatto maksaa toki alussa vähemmän, mutta sitä summaa et tule koskaan saamaan takaisin. Energiaomavaraisuuden merkitys tulee kasvamaan tulevaisuudessa, joten tavallisen peltikaton sijaan kannattaa ehdottomasti laittaa energiakatto
Miksi kannattaa valita Energiakatto?
Mikäli et vielä ole vakuuttunut, niin tässä muutama lisäsyy:
Kattoremontti toimii sijoituksena
Säästät rahaa pienentyneinä sähkölaskuina ja ylijäämäsähkön myynnissä
Energiaomavaraisuus nostaa talon arvoa
Oma energiantuotanto tekee talosta tutkitusti houkuttelevamman
Tyylikäs ja huomaamaton
Esteettisesti miellyttävä ja sopii mm. museosuojeltuihin kohteisiin
Uusiutuvan energian hyödyntäminen
Tulevaisuudessa on entistä tärkeämpää lisätä uusiutuvien energiamuotojen käyttöä
Energiankeräysjärjestelmä sulautuu hienosti kattopeltiin ja lopputulos on tyylikäs. Nopealla vilkaisulla Energiakatto näyttääkin aivan tavalliselta peltikatolta.